Brussels Open staat voor vuurdoop

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
12/05/2011
Tennisclub Primerose ontvangt het kruim van de internationale tenniswereld: van 14 tot en met 21 mei vindt op de gravelbanen de eerste Brussels Open plaats.

Caroline Wozniacki, Francesca Schiavone, Yanina Wickmayer: voor een eerste editie is de deelnemerslijst van de Brussels Open bepaald indrukwekkend. Normaal moest ook Venus Williams naar Laken komen maar zij moest recent afzeggen omwille van een blessure. Een week voor het grandslamtoernooi van Roland Garros blijkt dit voor topspeelsters een uitgelezen kans om alles op punt te stellen voor het grote werk.

Brussel is in het verleden al het toneel van grote tennisafspraken geweest. In de jaren 1950 werden onvergetelijke Davis Cup-wedstrijden gespeeld op de courts van de Koninklijke Leo­pold Club. In de jaren 1980 en 1990 streed de mannentop in het Belgian Indoor Championship in Vorst Nationaal en op de Heizel. Nu wordt de hoofdstad met de Brussels Open opnieuw op de tenniskaart gezet. Dominique Monami wordt toernooidirectrice. "Het toernooi heeft alles in huis om een succes te worden," verklaart de 37-jarige voormalige tennisster. "Ik zal alles op alles zetten om de speelsters in ideale omstandigheden te laten spelen. De afgelopen vijf jaar heb ik al ervaring opgedaan als toernooidirectrice van de Ethias Trophy in Bergen."

618.000 dollar
In de schaduw van het Atomium ligt tennisclub Primerose, die voor deze dameswedstrijd een nieuwe look krijgt. Het centercourt krijgt een opfrisbeurt, de capaciteit wordt uitgebreid met tijdelijke tribunes, infrastructuur wordt gerenoveerd, en er verrijzen een vip- en een publieksdorp. "De meeste werkzaamheden zijn pas begin mei begonnen," vertelt Primerose-directeur Frédéric Kohn (43). "De club lag er rommelig bij; het zal net op tijd klaar zijn. Dat gaat meestal zo met dergelijke evenementen, denk ik. We zullen er alvast een mooie en opgefriste club aan overhouden."

Het toernooi zal onder meer op Eurosport en Sporza te zien zijn en kan een boost geven aan de Brusselse en Belgische tenniswereld. Toch zijn niet alle leden van Primerose even blij. "Het houdt natuurlijk in dat zij even niet op de velden kunnen. Maar hé, dit is gewoon een mooie kans voor Primerose en voor Brussel. Laten we hiervan genieten."

De speelsters kunnen alles bij elkaar 618.000 dollar winnen, de winnares krijgt maar liefst 103.000 dollar op haar rekening. De toegangsprijzen variëren van twaalf tot vijftig euro, afhankelijk van de dagen waarop u gaat kijken en de plaatsen die u wilt. In elk geval krijgt u toptennis voorgeschoteld in een toernooi dat volgens de organisatoren op termijn kan uitgroeien tot 'het Belgische Roland Garros'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni