| De World Padel Tour in 2019.

Brussels Padel Open presenteert nieuwe trofeeën

© Belga
28/03/2023

De Circus Brussels Padel Open heeft dinsdag in Brussel haar nieuwe bronzen racket voorgesteld. Deze prijs wordt uitgereikt aan de padelspeler die het toernooi twee keer in drie jaar wint.

De trofee werd ontworpen door kunstenaar Glenn Bracke van kunstgalerij 47 in Brussel. Het heeft een waarde van om en bij de 25.000 euro en weegt 22 kilogram. Een replica van het racket blijft permanent in Hotel Amigo. Het hotel biedt tijdens het toernooi onderdak aan de 32 beste padelspelers ter wereld.

Naast het racket is er ook een prijs voor de populairste mannelijke en de populairste vrouwelijke speler. Deze hebben de vorm van een padelbal en zijn eveneens gemaakt uit brons.

50.000 toeschouwers

"Het is voor ons essentieel om Brussel op internationaal niveau te laten schitteren en vooral om ons imago als het mooiste indoortoernooi ter wereld te versterken", aldus uitvoerend voorzitter van Brussels Padel Open Vincent Laureyssens.

De Brussels Padel Open Tour vindt dit jaar plaats van 23 tot 30 april in de Gare Maritime nabij Thurn & Taxis. Het is de tweede editie van het tornooi en de organisatoren verwachten een opkomst van om en bij de 50.000 toeschouwers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni