Brussels spoelt beker-exit door met negende competitiezege op rij

© Euromillions League
| Caleb Walker van Brussels in actie tegen Limburg United.

"De ontgoocheling is groot, maar ik verwacht een antwoord tegen Limburg in de competitie", zei Brussels-voorzitter De Kandelaer maandag in BRUZZ-radioprogramma Sporting Flagey. Een antwoord dat kreeg hij vrijdagavond van zijn ploeg in Hasselt. Brussels kende weer geen makkelijke avond, maar toonde zich fysiek weer sterker dan de tegenstander. Het werd 83-86 tegen Limburg United.

Zoals wel vaker het geval is in wedstrijden van Brussels viel de beslissing pas diep in het laatste kwart. Beide teams waren aan elkaar gewaagd (ruststand: 43-43), maar het was wel de thuisploeg die met acht punten bonus het finale kwart inging.

De mannen van coach Crevecoeur keerden de rollen dus nog om. Caleb Walker (18 punten) en Amin Stevens (27 punten) waren nog maar eens de exponenten van de straffe Brusselse teamprestatie. De winning streak bedraagt nu 9 wedstrijden, de tweede plaats voor Basic-Fit Brussels is meer dan verdiend.

limburg_brussels
© BF Brussels
| Dankzij een sterk vierde kwart pakte Brussels de overwinning in Hasselt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?