Brussels stoomt onverstoord voort in basketbalcompetitie

© Basic-Fit Brussels
| Een vlotte tiende zege voor de thuisploeg tegen Mechelen.

Basic-Fit Brussels zet zijn fantastisch parcours in de basketbalcompetitie onverstoord voort. De troepen van Serge Crevecoeur boekten vrijdagavond in Neder-Over-Heembeek hun tiende overwinning op rij. En hoe. Mechelen werd weggeblazen met 92-65.

Brussels had het in het eerste kwart niet onder de markt tegen een stug Mechelen. Dankzij enkele rake driepunters van Lichodzijewski (13 punten) hield de thuisploeg wel gelijke tred. In het tweede kwart sloegen de Brusselaars een eerste kloofje, om te eindigen op 43-34 aan de rust.

Na de pauze sloeg de vlam pas helemaal in de pan. Het thuispubliek genoot met volle teugen van Smith (17 punten) en Niels Foerts (13 punten), die zijn glansprestatie opluisterde met een fantastische dunk. Brussels liep nog eens 14 punten weg, en kon het zich zelfs veroorloven om in het slotkwart gas terug te nemen.

Na tien overwinningen op een rij staat Brussels op de tweede plaats, weliswaar met een beter winstpercentage dan leider Oostende. Met twee wedstrijden tegen rode lantaarn Leuven in het verschiet, ligt die eerste plaats voor het grijpen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?