Sport streetgolf c Jean Van den Broeck

Brussels Street Golf: De straat als green

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
03/06/2015

Dat de straten van Brussel graag gebruikt worden om te sporten, is geen nieuws. Al zijn de activiteiten van Brussels Street Golf toch wel apart te noemen.

“We gebruiken oude golfclubs, spelen met een aangepast balletje dat geen schade kan maken en gebruiken de straat als speelveld,” vertelt Jean Van den Broeck (34), lid van Brussels Street Golf. “Een uitdaging kan bijvoorbeeld het raken van een lantaarnpaal zijn, of de bal in een vuilnisbak slaan. Zoals in het reguliere golfspel telt het aantal slagen tot het lukt.”

Brussels Street Golf is geen gestructureerde club, maar een groep vrienden die regelmatig samenkomen om te spelen. Ze doen dat onder meer op de campussen van de VUB en de ULB, of aan het Europees parlement. “Dat zijn plaatsen waar grote, open ruimtes zijn en tijdens het weekend niet veel volk rondloopt. Maar in ieder geval loopt iemand voorop om zeker te zijn dat niemand zich op het speelveld bevindt.”

“We zijn met een twintigtal spelers in Brussel. Verder heb je nog drie mensen in Kortrijk, maar daar stopt het zowat wat België betreft.”

EK in Londen
Het mag dan ook niet verbazen dat negen van de twaalf Belgen die een paar weken geleden hebben deelgenomen aan het Europees kampioenschap Brusselaars waren. De Belgen trokken met vier ploegen van drie spelers naar Londen. “Onze scores waren niet zo geweldig, maar we hebben ons wel goed geamuseerd. Het parcours was in het Olympisch park en dankzij de nodige subsidies was het zeer goed georganiseerd.”

“Wij plannen net als vorig jaar een competitie te organiseren in Brussel, wellicht in september. Vorig jaar hebben we dat in de buurt van Recyclart gedaan. Het was een succes. Wellicht gaan we in die wijk blijven, maar dat moeten we nog bekijken.”
Wilt u het zich zelf eens aan streetgolf wagen? Neem dan gerust contact op met Brussels Street Golf. Zij staan open voor alles, zonder enige verplichtingen. “We amuseren ons en zullen dat blijven doen. Zoveel te beter indien spelers en andere ploegen zich zouden aanbieden, want wij moeten nu naar Frankrijk om er aan competities deel te nemen. Dat is best wel leuk, hoor. Streetgolf is een aangename manier om een stad te ontdekken.”


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni