Het Brusselse team Mannekenfish behaalde na een spannende wedstrijd de bronzen medaille op de Gay Games in Parijs.

Brussels waterpoloteam wint brons op Gay Games

© BRUZZ
10/08/2018

Het Brussels waterpoloteam Mannekenfish heeft in de kleine finale van de Gay Games in Parijs het Canadese team Toronto Triggerfish verslaan. Het werd 7-6.

Mannekenfish, een van de grote favorieten voor de eindzege in Parijs, moest eerder het onderspit delven tegen het Amerikaanse San Fransisco Tsunami. Het Brusselse team, dat deel uitmaakt van het holebi-sportnetwerk Brussels Gay Sports (BGS), moest pas na penalty's de duimen leggen. Het werd 9-9 (4-2).

'Razendspannend!'

De Brusselaars waren de enige Europeanen die nog in de running waren voor eremetaal. En ze haalden hun slag thuis. Tegen een sterk Toronto werd het na een spannende match 7-6. In het laatste kwartier stonden de Brusselaars nog comfortabel voor met 6-2. Toch konden de Canadezen de eindzege niet binnenhalen, ondanks een indrukwekkende eindspurt.

"Het was razendspannend, maar we hebben verdiend gewonnen tegen Toronto. Mannekenfish is nu de nummer drie van de wereld! Bedankt aan iedereen voor de steun!," klinkt het enthousiast op hun Facebookpagina.

Gay Games

De Gay Games worden dit jaar tussen 4 en 12 augustus in Parijs gehouden. Het is het grootste sportieve evenement voor de LGBT-gemeenschap ter wereld.

Het viert niet alleen sportieve prestaties, maar heeft als missie tegelijk de sportwereld een holebi-vriendelijkere wereld te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Pride , waterpolo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni