Charleroi heeft vrijdag in de BNXT League de derby tegen Bergen gewonnen. De Carolo's haalden het met 87-70. Brussels versloeg Leuven in Neder-Over-Heembeek nipt met 73-71.

Charleroi stond halfweg 43-36 voor en gaf die kloof na de pauze niet meer weg. Jhivvan Jackson blonk bij Spirou uit met 24 punten en ook Rafael Lisboa had met achttien punten een groot aandeel in de zege. Bij Bergen volstonden de 23 punten van Charles Moore niet.

Leuven stond aan het einde van het derde kwart met 53-57 aan de leiding, maar stuikte in het slotkwart (20-14) ineen voor een 73-71 verlies. Ferdinand Zylka was bij Brussels de gangmaker met negentien punten. Jahmal McMurray kwam bij de Bears tot 32 punten.

In de stand komt Charleroi met achttien punten uit elf wedstrijden aan de leiding, voor Oostende en Mechelen (elk 16 punten uit 9 wedstrijden). Ook Limburg United (10 wedstrijden) en Aalst (11 wedstrijden) tellen zestien punten. Bergen (15 punten uit 10 wedstrijden) volgt als zesde. Nadien komen Leuven (14 punten uit 10 wedstrijden) en Brussels (13 punten uit 11 wedstrijden).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni