Brusselse boksclubs zullen Muhammad Ali eren

KV
© BRUZZ
04/06/2016

Het nieuws over het overlijden van bokslegende Muhammad Ali raakt ook boksliefhebbers in Brussel. Boksclubs denken na over hoe ze hem in de loop van volgende week, zij het kleinschalig, kunnen eren.

Béa Diallo, voormalig wereldkampioen boksen en Elsens schepen (PS), richtte ruim vijf jaar geleden Emergence XL op, een boksproject in Elsene dat via intensieve training schoolverlaters ook op de arbeidsmarkt wil krijgen. “We denken er zeker over na om volgende week iets te organiseren in de boksclub rond het overlijden van Muhammad Ali.”

Bij Brussels Boxing Academy is hetzelfde geluid te horen. Ook Tom Flachet, bokstrainer, weet dat veel jonge boksende Brusselaars Muhammad Ali nog steeds kennen als de referentie. “We hebben in onze club dit jaar vijf kampioenen. En Muhammad Ali is echt wel nog steeds het symbool van de kampioen.” Flachet denkt erover om samen met de andere trainers iets op te zetten rond het overlijden van de bokser. "Ik zal alvast iets over hem zeggen na onze trainingen tijdens de komende week, voor de afscheidsgroet."

Parkinson
Bokslegende Muhammad Ali is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Hij was 74. De ziekte van Parkinson werd hem fataal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni