RWDM verloor vorig jaar tegen KV Kortrijk in de 1/16e finales.

Brusselse eersteklasseclubs treffen Waalse tegenstanders in Croky Cup

JDK
© BRUZZ
11/09/2023

In de zestiende finales van de Croky Cup kennen de Brusselse voetbalclubs – RSC Anderlecht, Union en RWDM hun tegenstanders. Anderlecht en RWDM spelen op verplaatsing naar respectievelijk La Louvière en Olympic Charleroi. Union mag het thuis opnemen tegen RFC Meux, een minder bekende club uit de buurt van Namen.

De loting voor de zestiende finales voor de Beker van België vond maandagmiddag plaats. Het is de ronde waarbij traditiegetrouw de ploegen uit de eerste divisie voor het eerst in de competitie in actie komen. Ze vervoegen daarbij andere ploegen uit lagere divisies, die er al zes rondes op hebben zitten.

Wat betreft Brussel schieten alleen nog de drie clubs in eerste klasse over. Het bekersprookje van amateurclubs Crossing Schaarbeek en FC Ganshoren kwam in de vorige ronde namelijk op zijn einde.

Anderlecht treft op papier de moeilijkste tegenstander. Het komt uit tegen traditieclub – en voormalig eersteklasseploeg – La Louvière. Ook RWDM moet het buitenshuis opnemen tegen een stugge ploeg uit Eerste nationale, Olympic Charleroi. Union mag thuis de klus klaren tegen verrassing RFC Meux, zij komen uit in de Tweede afdeling.

Alle wedstrijden in de zestiende finales worden gespeeld tussen 31 oktober en 2 november. De Pro League maakt de precieze kalender in de loop van deze week bekend.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni