Brusselse hockeyclubs dragen voortaan bij aan de promotie van de Brusselse identiteit

© Red Panthers via Twitter
| Voor het eerst is hockey toegevoegd aan de lijst van sporten die meestappen in de projecten die bijdragen aan het nationale en internationale imago van Brussel.

Het Brussels Gewest heeft 3,5 miljoen euro subsidies toegekend aan 200 sportclubs die in het seizoen 2020-2021 via projecten met jongeren de Brusselse identiteit promoten. Voor het eerst is hockey toegevoegd aan de lijst van sporten die meestappen in de projecten die bijdragen aan het nationale en internationale imago van Brussel. Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) die samen met minister-president Rudi Vervoort (PS) bevoegd is voor het Imago van Brussel, maakt het nieuws bekend.

In 2020 ontving het bestuur 280 projectaanvragen. Daarvan werden er 81 verworpen omdat ze niet voldeden aan een of meer criteria. De geselecteerde projecten kunnen in drie groepen worden onderverdeeld.

De eerste groep bestaat uit initiatieven van sportclubs die actief zijn in de Europese divisies en eerste, tweede of derde nationale divisie van hun discipline. De steeds populairder worden Brusselse hockeyclubs worden aan deze groep toegevoegd, die eerder enkel bestond uit traditionele sporten zoals voetbal en basketbal. Deze groep telt 20 projecten met een totaal gesubsidieerd bedrag van 1.274.500 euro.

De tweede groep betreft projecten met een gewestelijk of bovenlokaal karakter. De reikwijdte van de clubs overstijgt het niveau van een amateurclub en heeft een impact van een langere periode. In deze groep zitten 21 initiatieven, die samen goed zijn voor een budget van 875.500 euro.

De derde groep bestaat tenslotte uit projecten die uitgaan van amateurclubs en van lokale initiatieven die sportactiviteiten voor jongeren organiseren. Aan deze 158 geselecteerde projecten wordt in totaal 1.350.000 euro toegekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?