| De Brusselse kooivechter Brian Bouland kondigt zichzelf op zijn eigen website aan als "de toekomstige wereldkampioen". Aan zelfvertrouwen geen gebrek dus.

Brusselse kooivechter gaat voor wereldtitel

TDN
© BRUZZ
25/05/2018

Brian Bouland zorgt voor een primeur in België. De Brusselse kooivechter doet op 16 juni tijdens het MMA-toernooi 'Cage Warriors 94' in Antwerpen een gooi naar de wereldtitel bij de bantamgewichten (onder 61,2 kilogram). Zijn tegenstander wordt de tot op heden ongeslagen Georgiër Ilia Topuria.

Bouland begon vijf jaar geleden pas aan mixed martial arts (MMA), een snoeiharde vechtsport die technieken van het boksen, worstelen, judo, karate en jiujitsu combineert. Op die korte tijd bouwde de in Frankrijk geboren Brusselaar een indrukwekkend palmares op. Van zijn acht kampen won hij er zeven, telkens met knock-out.

De kooivechter van de Brusselse club Red Kings verdiende zo een uitnodiging voor het wereldtitelgevecht. Na vijf jaar vechten in het buitenland, vertoeft hij sinds eind april opnieuw in Brussel. Met slechts één doel: voor eigen publiek de wereldtitel veroveren. "Ik wil aan België tonen dat ik de allerbeste vechter van de hele wereld ben", zei Bouland in een interview met Eleven Sports.

De kooivechter van 61 kilogram kondigt zich op zijn website aan als "de toekomstige wereldkampioen". Daarvoor moet hij op 16 juni tijdens een MMA-toernooi in de Lotto Arena wel de Georgiër Ilia Topuria op de knieën krijgen. Dat wordt geen makkelijke opdracht. Topuria wordt gezien als de grootste MMA-vechter van het moment. Hij won zijn vijf kampen, vier ervan werden al in de eerste ronde beslist.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Lambrechts-Woluwe, Sport, MMA, kooivechten, Brian Bouland, bantamgewichten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni