| Nina Pinzarrone (archief)

Brusselse kunstschaatsster Nina Pinzarrone eindigt als vierde in Shanghai

© Belga
04/10/2023

De Brusselse kunstschaatsster Nina Pinzarrone is tijdens de Shanghai Trophy als vierde geëindigd. In het vrije programma slaagde Pinzarrone er niet in nummer drie, Niina Petrokina uit Estland, in te halen.

De Amerikaanse Bradie Tennell was de verrassende winnares (199,80 punten). Met een vlekkeloos optreden passeerde Tennell de Zuid-Koreaanse Haein Lee (196,40 punten), die na het korte programma het klassement van zes rijdsters aanvoerde. Lee was als tweede van de wereld de grote favoriete. Pinzarrone kwam tot 181,06 punten. Dat was ruimschoots achter Petrokina (192,01).

De 16-jarige Brusselse kwam lachend van het ijs. Echte fouten op de kür Spartacus van de van oorsprong Armeense componist Aram Kachaturian had ze niet gemaakt. De jury strafte echter enkele onzuivere sprongen genadeloos af.

Het was de tweede keer dat Pinzarrone de vrije oefening voor een internationaal publiek uitvoerde. De komende maanden doet ze, opnieuw op basis van invitatie, in Frankrijk en Japan mee aan Grand Prix-wedstrijden. Daar krijgt ze de gelegenheid de oneffenheden in de proef van vier minuten weg te werken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni