Brusselse Maxime Blieck is tweede beste breakdancer ter wereld

© Red Bull Belgium
| Maxime Blieck (20), ofwel b-girl Madmax.

De Brusselse b-girl Maxime Blieck heeft zaterdag de tweede plaats behaald op het Red Bull BC One World Final in het Oostenrijkse Salzburg. Dat is de belangrijkste breakdance-competitie ter wereld, het officieuze wereldkampioenschap.

In Salzburg traden de zestien beste breakdancende jongens en meisjes ter wereld aan. Blieck, ook bekend als b-girl Madmax, danste zich naar de finale, waar ze de duimen moest leggen tegen de Russische b-girl Kastet. Bij de jongens won de Japanse b-boy Shigekix.

Blieck won dit jaar ook al de vermaarde Red Bull BC One E-Battle. "Ik kan wel wenen van geluk! Dit was zo'n mooie ervaring! Ik had nooit gedacht dat ik hier zou eindigen. Eerst de Red Bull BC One E-Battle gewonnen en nu de runner-up op de Red Bull BC One World Final", juichte de Belgische b-girl. "Volgend jaar kom ik terug en ga ik naar huis met de wereldtitel", zegt ze zelfs.

(Lees verder onder de foto)

Maxime Blieck_Red Bull BC One Salzburg_breakdance
© Red Bull Belgium
| Maxime Blieck behaalde zilver op de Red Bull BC-One, de grootste breakdance-competitie ter wereld.

Blieck maakt deel uit van het breakdance-team van Sport Vlaanderen. Dat team wil op de Spelen van 2024 in Parijs hoge ogen gooien. In de Franse hoofstad zal breakdance voor het eerst op het olympische programma staan.

Herbekijk hier het interview van BRUZZ met Blieck eerder deze week. "Let's make it happen", zei Blieck toen.

In de video hieronder kan je Blieck aan het werk zien. Vanaf minuut 1:57:30 neemt ze het op tegen b-girl Kastet in de finale.

De volledige wereldfinale kan je hier herbekijken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?