Brusselse modehuizen ontwerpen outfits voor atleten in Tokio

© BOIC
| De deal werd dinsdag beklonken.

Scabal en Caroline Biss worden de officiële kledingpartners van Team Belgium tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van deze zomer in Tokio. De Brusselse modehuizen zullen respectievelijk de mannen- en vrouwencollectie tekenen voor de openingsceremonie en de officiële gelegenheden.

De outfits die beide modehuizen voor de atleten ontwerpen, zullen gedragen worden tijdens de openingsceremonie, het aankomstevent in Brussel en de huldiging op het stadhuis in Brussel.

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comite (BOIC) verklaart de deal met Scabal als een keuze voor stijl, herkenbaarheid en comfort. "Zij werken enkel met de beste natuurlijke materialen en garanderen een perfecte afwerking. Een kwaliteit die onze atleten alleen maar zullen appreciëren", zegt marketingdirecteur Rob Vanhees.

Catwalk to Tokyo

Bij Caroline Biss uit Sint-Lambrechts-Woluwe zien ze dat sport en lifestyle steeds vaker hand in hand gaan. "Sportvrouwen hebben meer aandacht voor mode. Deze ijzersterke generatie atletes zijn sterke, zelfbewuste power women die ook heel vrouwelijk uit de hoek durven komen”, zegt Bart Saelen, CEO van Caroline Biss.

Elke olympiër en paralympiër krijgt een op maat gemaakt kostuum van de Brussels modehuizen. De collectie wordt op 17 maart voorgesteld op de 'Catwalk to Tokyo' in de vernieuwde Sky Hall van Brussels Airport. Tijdens de Olympische Spelen hullen Scabal en Caroline Biss de etalages van eigen boetieks helemaal in de olympische sfeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?