| Léa Bayekula op de piste van het Koning Boudewijnstadion tijdens een training met Kevin Borlée (archief).

Brusselse pakt EK-brons op 100m in para-atletiek

02/06/2021

België heeft een eerste medaille beet op de Europese kampioenschappen para-atletiek in Polen. De Brusselse Léa Bayekula veroverde brons op de 100 meter in de categorie T54 (wheeler).

De race werd gewonnen door de Turkse Zubeyde Supurgeci in 16.83 (een kampioenschapsrecord), terwijl de Duitse Merle Marie Menje als tweede over de streep kwam. De 26-jarige Bayekula werd derde op de sprintafstand. Ze finishte in 17.46.

"Ik ben heel blij om te zien dat het werk loont, ik keek uit naar dit moment. Ik had als doel een podiumplaats te halen en het is me gelukt. Het was een moeilijke race, maar ik hield vol tot het einde", reageerde de Brusselse atlete van de Ligue Handisport Francophone.

Het zevende EK para-atletiek vindt plaats van 1 tot 5 juni. De vorige editie van het EK was in 2018 in Berlijn. België telde toen elf atleten, die samen goed waren voor zes medailles. In Polen nemen acht Belgen deel.