Brusselse regering eert Anderlecht voor 31ste landstitel

© brusselnieuws.be
14/05/2012
De Brusselse regering heeft maandagmiddag hulde gebracht aan voetbalclub Anderlecht, die voor de 31ste keer in de clubgeschiedenis de landstitel heeft binnengerijfd. Elke speler van de club ontving in het BIP (Brussel Info Plein) een eremedaille. Het stadiondossier werd opgerakeld.

De Brusselse regering werd vertegenwoordigd door minister-president Charles Picqué (PS), en ministers Guy Vanhengel (Open VLD), Brigitte Grouwels (CD&V), Benoît Cerexhe (CDH) en staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo).

Picqué, die zelf erevoorzitter is van Union Sint-Gillis, gaf te kennen onder de indruk te zijn van de 31ste landstitel van Anderlecht en benadrukte dat die prestatie niet geminimaliseerd mag worden. Verder zei hij geraakt te zijn door de manier waarop Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock zondagavond het vertrek van trainer Ariël Jacobs aankondigde. "Meneer Vanden Stock was zichtbaar geëmotioneerd, wat voor mij bewijst dat hij het menselijke aspect van het voetbal altijd vooropstelt".

Nieuw stadion
Roger Vanden Stock bedankte op zijn beurt de Brusselse regering voor haar steun. Hij herhaalde wel dat Anderlecht nood heeft aan een nieuw stadion dat voldoet aan de UEFA-normen en de ambities van de club. Charles Picqué liet in zijn reactie weten dat hij geen voorstander is van een verhuis uit het Astridpark.

Cartoonist Johan De Moor schonk een tekening aan het team waarop Quick en Flupke naast tram 31 lopen, die de Anderlecht-spelers naar het Constant Vanden Stockstadion brengt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni