Brusselse voetbalclubs verkopen vlot abonnementen ondanks coronavirus

© Photonews

Bij de Brusselse voetbalclubs is de abonnementenverkoop voor volgend seizoen al enige tijd bezig. Ondanks de onzekerheid door de coronacrisis, blijven de supporters hun club steunen.

De balans lag bij RSC Anderlecht enkele weken geleden al op 10.000 verkochte abonnementen, meldde Het Nieuwsblad. De club zette de laatste weken nog in op veel promotie op sociale media. Supporters die hun abonnement verlengen kregen een korting van 20 procent. Vindt een wedstrijd toch plaats achter gesloten deuren, dan zorgt de club voor een vergoeding.

De club wil geen exacte cijfers geven, maar zegt dat de verkoop van abonnementen niet veel verschilt van die van de voorbije jaren. "Onze fans beslissen of ze hun abonnement willen verlengen op basis van zaken die binnen de club gebeuren", aldus de woordvoerder. "Covid 19 heeft daar dus niet zo veel invloed op, een interessante transfer bijvoorbeeld wel."

'Fans dankbaar'

"De eerste twee weken sinds de start van de vrije verkoop waren goed", klinkt het bij Union Saint-Gilloise. "Maar het is toch niet te vergelijken met vorig jaar. Dat was een heel goed jaar, omdat we toen in de Beker van België speelden."

Vorige week rondde Union wel al de kaap van 1000 abonnementen. "Het is voorlopig nog te vroeg om te oordelen. Maar we zijn de fans alvast heel dankbaar dat ze ons blijven steunen, ook al konden ze bij de oefenmatchen nog niet aanwezig zijn".

'Nieuw systeem'

Op de website van RWDM staat voorlopig nog geen informatie over de abonnementen. "Door onze promotie naar 1B moeten we een nieuw online systeem voor verkoop instellen. Eind deze week zou dat normaal gezien in orde moeten zijn", zegt voorzitter Thierry Dailly.

De Molenbeekse club verkocht via de supportersfederatie intussen al meer dan 600 abonnementen, maar mikt op meer. "Het zou mooi zijn als we er rond de 2000 zouden kunnen verkopen. Maar dat komt wel in orde, we blijven positief."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?