Brusselse waterpoloclub in de rats

© brusselnieuws.be
26/05/2009
Waterpoloclub Royal Brussel Poseidon moet op zoek naar een andere stek. Het Poseidonzwembad is immers niet diep genoeg voor de nieuwe nationale normen. Een Vlaams maneuver, foetert de FDF-sportschepen van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Waterpolomatchen in eerste divisie zullen vanaf het seizoen 2010-2011 enkel nog kunnen betwist worden in zwembaden met een minimale diepte van 1m80. Dat heeft de Koninklijke Belgische zwembond bepaald.

In de praktijk betekent de maatregel dat enkel olympische baden met een 50-meterlengte nog in aanmerking komen voor competitiematchen in eerste klasse. Het Poseidonzwembad in Sint-Lambrechts-Woluwe valt uit de boot. In heel Brussel zijn er slechts twee olympische zwembaden die aan de nieuwe criteria voldoen.

Sportschepen Eric Bott (FDF) ziet Vlaamse maneuvers achter de maatregel. "Dit is een voorstel van de Vlaamse Zwemfederatie", zegt Bott in Le Soir. "net als eerder met het voetbal is dit opnieuw een federatie uit het noorden die zijn wetten oplegt in het hele land."

Bij de Koninklijke Belgische Zwembond wordt erop gewezen dat waterpolo op een zeker niveau niet zonder de aanpassing kan. "Spelers van 2m10 in een badje van 1m10, dat is geen waterpolo", vindt secretaris-generaal Wouter Georges.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni