Voetbalclub BX Brussels heeft een trainer gevonden in Noorwegen. Johnny-Mikael Gallefoss is pas 32 jaar en komt over van een Noorse vierdeklasser. "Ik ben zoals de club: jong en ambitieus." [met video]

Een week voor de start van de competitie in vierde klasse stelt BX zijn coach voor met een filmpje op YouTube.

"We hebben tot diep in de nacht over voetbal gefilosofeerd", zegt CEO Jesse De Preter. "Hij is vooral bekend om zijn visie en de moderne manier waarop hij naar voetbal kijkt en dat heeft ons onder de indruk gebracht."

"Toen ik met Jesse en Vincent (Kompany, red.) praatte voelde ik dat de club en ik een beetje op elkaar lijken: we zijn allebei jong en ambitieus. We hebben ook de kennis en het potentieel om te groeien", aldus de kersverse coach van BX.

Gallefoss gelooft in de spelersgroep. "Technisch zien ze er sterk uit. Ik hoop dat we ons gaan amuseren van bij het begin, zowel de spelers als ik. Ook het sociale karakter van BX spreekt me aan. Dit is meer dan een voetbalclub."

De Noor is niet alleen voetbalcoach, hij werkt ook aan de universiteit. "We verwachten dat Johnny een vorm van professionalisme naar de spelers kan overbrengen omdat hij uit een heel professionele cultuur komt", zegt De Preter.

Bekijk hieronder het presentatiefilmpje:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni