Voorzitter Wouter Vandenhaute en Jesper Fredberg, CEO Sports van voetbalclub RSC Anderlecht

| Jesper Fredberg, CEO Sports van voetbalclub RSC Anderlecht, bij zijn intrede in het Lotto Park. Links: voorzitter Wouter Vandenhaute.

CEO Anderlecht tekent contract voor onbepaalde duur: 'Er heerst hier een unieke cultuur'

27/10/2023

CEO Sports Jesper Fredberg heeft zijn contract verlengd bij RSC Anderlecht. De 42-jarige Deen begon in november 2022 aan zijn taak bij paarswit, na passages bij Viborg FF, Omonia Nicosia and Panathinaikos. Fredberg tekende aanvankelijk een contract tot de zomer van 2024. Die overeenkomst is nu omgezet in een samenwerking van onbepaalde duur.

Na een eerder moeizaam begin, eind 2022, begon Fredberg gaandeweg zijn stempel te drukken op het reilen en zeilen bij de recordkampioen. De Deen installeerde een, naar eigen zeggen, duidelijke voetbalfilosofie, haalde Brian Riemer aan boord als hoofdcoach van het eerste elftal en gaf in de afgelopen transferperiode de paarswitte kern een andere aanblik. Daartoe haalde hij maar liefst 12 nieuwe spelers naar het Astridpark.

In het persbericht benadrukt Fredberg dat Anderlecht nog heel wat uitdagingen te wachten staat. "We zijn uiteraard erg ambitieus als het aankomt op onze eerste ploeg, en we zullen ook blijven investeren in de verdere uitbouw van onze Academy, infrastructuur, RSCA Futures en onze RSCA Women. Het is cruciaal voor ons als club om die performance culture te blijven ontwikkelen en een omgeving te creeëren waar spelers, stafleden en alle andere collega’s kunnen blijven groeien.”

Fredberg zegt dat hij zich sinds dag één thuisvoelt bij de Brusselse club. "Ik geniet enorm van de unieke cultuur die bij een club als RSC Anderlecht hoort. Ik wil alle collega’s, leden van het management en de voorzitter bedanken voor de vlotte samenwerking en het vertrouwen, maar ook de fans voor hun niet-aflatende steun.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, jesper fredberg, RSC Anderlecht , CEO Sports

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni