| Trainer Jacky Munaron. (archiefbeeld)

Champions League futsal: Anderlecht stoot door naar eliteronde na zege tegen Parijs

© Belga
28/10/2022

Sporting Anderlecht heeft donderdag zijn tweede wedstrijd in groep 1 in de eerste poulefase van de Champions League futsal vlot gewonnen. De Brusselaars versloegen in Roosdaal het Franse Sporting Parijs met 4-0 en stoten door naar de eliteronde.

Via een eigen doelpunt van Soumaré (6:50) klom Anderlecht op voorsprong. Eduardo (20:59) verdubbelde de score. Roninho (28:27) en Nogueira Da Silva (32:09) zetten de 4-0 eindstand op het bord.

Anderlecht, het vroegere Halle-Gooik, is de gastheer voor groep 1 in de eerste poulefase van de Champions League futsal. Woensdag speelde paars-wit in zijn eerste wedstrijd 2-2 gelijk tegen het Kazachse Kairat Almaty.

Het Spaanse Palma, dat op de tweede speeldag de punten deelde met Almaty (2-2), en Anderlecht tellen vier punten en stoten door. Almaty (2) en Parijs (0) sluiten de rij. Zaterdag (20u30) staat de laatste poulewedstrijd op de agenda tegen Palma.

De eerste drie van elke groep stoten door naar de eliteronde. De loting daarvan volgt op 8 november, de wedstrijden staan van 22 tot 27 november op het menu. Barcelona is titelverdediger.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni