© Photo News | Archiefbeeld

Charleroi pakt in extremis de volle buit tegen Anderlecht

19/12/2020

Sporting Charleroi heeft vrijdagavond de zeventiende speeldag in de Jupiler Pro League geopend met een 1-0 thuiszege tegen RSC Anderlecht. Diep in de toegevoegde tijd scoorde Ali Gholizadeh op aangeven van Ryota Morioka het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een teleurstellende en kansenloze eerste helft waren de beste kansen na rust op Mambourg voor de thuisploeg, maar Shamar Nicholson en de in de slotfase ingevallen Lukasz Teodorczyk konden niet scoren. De Pool was tegen zijn ex-ploeg net ingevallen toen hij een te korte terugspeelbal op Timon Wellenreuther bijna kon onderscheppen. Daarbij ging hij wel te stevig door op de doelman en keek hij meteen tegen een gele kaart aan. Het venijn zat echt in de staart, want even later was Wellenreuther geklopt op een schot van dichtbij van Gholizadeh, al ging de doelman daarbij niet vrijuit.

Met een knappe negen op negen wipt Charleroi met 33 punten over Racing Genk (31 punten) naar de tweede plaats, al hebben de Genkenaars wel twee wedstrijden minder. Club Brugge is leider met 36 punten. Voor RSCA kwam er in het Zwarte Land een einde aan een reeksje van twee zeges op rij. De mannen van Vincent Kompany staan voorlopig op de vijfde plaats, met 29 punten.