Club Brugge-Union en Genk-Antwerp zijn topaffiches op tweede kerstdag

© Belga
26/12/2023

Op de laatste speeldag voor de winterstop in de hoogste voetbalklasse is het vooral uitkijken naar de toppers Club Brugge - Union SG en Genk - Antwerp.

De twintigste speeldag opent dinsdag op Boxing Day, tweede kerstdag, kort na de middag (13.30 uur) met een bezoek van landskampioen Antwerp aan KRC Genk, een heruitgave van de titelmatch van vorig seizoen. Beide teams leden vorig weekend puntenverlies, Antwerp thuis tegen Westerlo en Genk in Anderlecht, en kunnen een zege in de strijd om de top zes goed gebruiken.

Genk heeft intussen wel laten weten de match tegen paars-wit te willen herspelen na de controversiële penaltyfase waarbij het doelpunt van Sor werd afgekeurd. Daarnaast gaan er ook stemmen op om Genk - Antwerp uit te stellen omdat de Limburgers Munoz en Paintsil, geschorst na kaarten op Anderlecht, moeten missen tegen de Great Old.

De topper tussen Club Brugge en leider Union wordt om 20.45 uur afgetrapt in Jan Breydel. Blauw-zwart zit na vlotte zeges tegen Gent en RWDM in de winning mood, maar krijgt een team op bezoek dat al sinds 16 september niet meer heeft verloren. Sedert die 0-2 nederlaag tegen Genk zette Union een indrukwekkende 37 op 39 neer. Begin november wonnen de Brusselaars in eigen stadion met 2-1 van Club.

Anderlecht krijgt woensdagavond Cercle Brugge over de vloer. Paars-wit ging vorig weekend in extremis voorbij Genk, al krijgt die match dus mogelijk nog een staartje, en bleef zo in het spoor van leider Union. Al bedraagt het verschil nog steeds acht punten. Cercle draait als zesde knap mee bovenin.

Na deze twintigste speeldag ligt de Belgische competitie ruim drie weken stil. De bal rolt opnieuw in het weekend van 20-21 januari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni