Cobbaut scheurt enkelbanden tegen Charleroi

© PhotoNews
| Elias Cobbaut werd tegen Charleroi met een draagberrie van het veld gedragen. Hij is minstens oud tot eind september.
Updated: 14-08-2018 - 12:00

Na de gevleide overwinning op het veld van Charleroi, maakte paars-wit zich vooral zorgen over verdediger Elias Cobbaut. Die moest tien minuten voor affluiten het veld verlaten met een blessure. Uit de scans blijkt nu dat hij zijn enkelbanden gescheurd heeft. Cobbaut probeert weer fit te zijn voor de eerste wedstrijd in groepsfase van de Europa League.

Cobbaut draaide vorig jaar een sterk seizoen bij KV Mechelen, dat na tien jaar in eerste klasse weer degradeerde naar de tweede divisie. Het leverde hem een transfer op naar de recordkampioen.

De 20-jarige verdediger begon sterk aan zijn paars-witte avontuur en stond de eerste drie wedstrijden telkens in de basis. Door een tackle van Charleroi-speler Gholizadeh afgelopen zondag, waarna Cobbaut slecht neerkwam, komt er nu abrupt een einde aan die reeks.

De belofte-international mist sowieso de volgende competitiematchen tegen Moeskroen en Club Brugge. Hij hoop weer fit te zijn voor de confrontaties in de groepsfase van de Europa League die over een maand, op 20 september, van start gaat.

Anderlecht wenst zijn speler veel beterschap op Twitter en heeft vertrouwen in zijn vervanger. Dat wordt meer dan waarschijnlijk het jeugdproduct Francis Amuzu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?