Colsaerts: ‘Deze week veel aan mijn overgrootmoeder gedacht’

© Belga
15/08/2016

De Brusselse golfer Nicolas Colsaerts is geëindigd op een 30e plaats op het Olympisch golftoernooi in Rio de Janeiro, na een minder overtuigende ronde zondag. Colsaerts reageert emotioneel op zijn Olympische deelname: 'Op de spelen lopen de emoties hoog op.'

Colsaerts begon de laatste dag van de competitie op een veertiende plaats, een positie die hij deelde met onder anderen Thomas Pieters. De Brusselaar begon al niet al te best met een bogey op hole twee. Hij eindigde uiteindelijk met een eindtotaal van 283 slagen, 15 meer dan de Britse winnaar Justin Rose (268).

"Het had beter gekunnen, maar ik ben uiteindelijk toch blij met het resultaat,” reageert Colsaerts. "Het toernooi was een bijzondere en geweldige ervaring. Er zijn veel mensen komen supporteren en vanaf dag één heeft onze sport veel steun gekregen in Rio. Op de Spelen worden banale dingen uitvergroot en voel je emoties waaraan je niet gewend bent. Dat heeft echt een impact,” zegt een duidelijk ontroerde Colsaerts.

Zo overgrootvader, zo achterkleinzoon
De Brusselse golfer legt met een brok in de keel uit waarom de Olympische Spelen zo bijzonder zijn voor hem. Zijn overgrootvader, Jean-Jacques Tensen, nam na de Eerste Wereldoorlog deel als lid van het Belgische waterpoloteam. "Ik had een nauwe band met zijn vrouw, mijn overgrootmoeder. Ze woonde bij ons totdat ik 17 was en we waren heel close. Ik heb veel aan haar gedacht de voorbije week.”

Colsaerts heeft ook troostende woorden voor zijn compagnon Thomas Pieters, die met een vierde plaats net naast een medaille greep. “Het is jammer dat hij na zo’n prachtprestatie niet beloond wordt. Bij de laatste holes, 17 en 18, had hij misschien nog een kans op een bronzen medaille. Maar goed, ik ben ervan overtuigd dat ook hij het achteraf bekeken een geweldige ervaring vond.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni