Consortium praat met Allianz over stadionnaam

© FM Brussel
24/03/2015

De Duitse verzekeraar Allianz is een van de bedrijven die mogelijk hun naam geven aan het nieuwe stadion op Parking C. Allianz is sinds eind vorig jaar sponsor van voetbalclub Anderlecht.

Het bedrijf dat zijn naam wil geven aan het stadion, zal daarvoor jaarlijks een fiks bedrag moeten ophoesten. Dat zou de huurprijs voor Anderlecht en de nationale ploeg moeten drukken. In Het Nieuwsblad bevestigt de topman van Ghelamco dat Allianz, sinds kort sponsor van Anderlecht, kandidaat is. Tegen de maand juni moet er duidelijkheid zijn.

Allianz is geen onbekende in de sportwereld. Het Duitse bedrijf gaf zijn naam al aan vijf stadions waaronder de Allianz Arena in München. Dat stadion krijgt een andere kleur naargelang de ploeg die erin speelt. Hetzelfde principe zal mogelijk ook worden toegepast in het nieuwe stadion op Parking C.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni