Corona besmet het voetbal: geen RWDM en Anderlecht dit weekend

Er wordt dit weekend niet gevoetbald in het Edmond Machtensstadion.
Updated: 12-03-2020 - 13:57

De wedstrijden van RWDM tegen Thes Sport van deze zaterdag en die van Anderlecht tegen Sint-Truiden deze zondag zullen niet doorgaan. Alle wedstrijden van de eerste amateurklasse tot de provinciale reeksen worden afgelast.

In de laatste officiële communicatie vanuit de bevoegde instanties zou er enkel geraakt worden aan indoor evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers. Maar nu is dus ook beslist om strenger toe te zien op bijeenkomsten in open lucht. Dat heeft als gevolg dat de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag van voetbalclub RWDM tegen Thes Sport niet kan doorgaan.

RWDM-voorzitter Thierry Dailly laat aan BRUZZ ook weten dat het alle trainingen van de jeugdploegen minstens schrapt tot en met 23 maart. Dan wordt de situatie geëvalueerd en bekeken of de termijn van de maatregel wordt verlengd.

Eerste klasse en bekerfinale

Het coronavirus legt ook de matchen in de eerste klasse lam. De Pro League, de vereniging van alle Belgische professionele voetbalclubs in ons land, heeft vandaag de beslissing genomen om de laatste speeldag van de eerste klasse integraal af te gelasten. Die zou eerst wel nog doorgaan achter gesloten deuren, maar daar is de Pro League vandaag op teruggekomen.

Bij voetbalclub Anderlecht worden ook extra maatregelen genomen. "RSCA medewerkers die denken in contact geweest te zijn met het virus, vragen we om maximaal preventief thuis te werken, ook al voelen ze zich niet ziek. Er wordt tevens aan de medewerkers van de club gevraagd om zoveel mogelijk conference calls te doen om fysieke meetings met veel deelnemers te vermijden", zo laat de club weten in een persbericht.

Op zondag 22 maart stond in het Koning Boudewijnstadion de finale van de Beker van België op het programma. Maar die wordt verplaatst naar een andere datum. Wanneer precies is voorlopig niet duidelijk.

Hockey en basket

De strenge maatregelen gelden ook voor de zaalsporten. De jaarlijkse Wilink-game van basketbalclub Phoenix Brussels moest op 20 maart plaatsvinden in Vorst Nationaal. Die wedstrijd is nu uitgesteld tot 26 april. Bij uitbreiding besliste de basketballiga om alle competitieduels tot 3 april op te schorten. Ook de hockeycompetitie wordt tot die datum stilgelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?