Coucke betaalde op laatste moment 5 miljoen extra voor Anderlecht

VT
© BRUZZ
23/02/2018

Marc Coucke heeft op het allerlaatste moment zijn bod op RSC Anderlecht verhoogd met vijf miljoen euro. Het hogere bod was nodig omdat er weerstand was in de raad van bestuur. Enkele leden hadden het moeilijk met de bekende multimiljonair als nieuwe eigenaar van de club.

Het extra geld kwam er nadat de voorstellen van de vier kandidaat-kopers op anonieme wijze vergeleken waren. Dat schrijft De Tijd. Het bod van Coucke werd toen verkozen, maar er ontstond ophef in de raad van bestuur toen zijn naam uit de enveloppe kwam. Een aantal leden had het moeilijk met de bekende multimiljonair en KV Oostende-voorzitter als nieuwe eigenaar van de voetbalploeg.

Het bestuur heeft toen telefonisch contact opgenomen met Coucke om hem te vragen of hij zijn bod wilde verhogen. Pas daarna werden de andere bieders geïnformeerd over de definitieve beslissing.

Die gang van zaken zorgt voor wrevel bij de andere bieders. ‘In een normale biedstrijd wordt er met verschillende partijen op gelijke voet overlegd,’ citeert De Tijd. ‘Maar dat is hier niet gebeurd.’

Het bod van Coucke, 55,5 miljoen euro voor 74 procent van de aandelen, kwam neer op een waardering van 75 miljoen euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Economie, RSC Anderlecht, Marc Coucke

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni