Coucke plant werken aan Constant Vanden Stockstadion

© Belga
17/04/2018

RSC Anderlecht zal "op heel korte termijn" kleine aanpassingswerken uitvoeren aan het Constant Vanden Stockstadion. "We willen een aantal zaken verbeteren voor het comfort van de supporters," aldus voorzitter Marc Coucke.

"Op heel korte termijn zal de club een aantal zaken aanpakken. Het gaat dan vooral om horecavoorzieningen, het sanitair, faciliteiten voor de fanclubs en dergelijke meer,” aldus Coucke op Radio 1. “Op die manier kopen we onszelf een beetje tijd om het stadiondossier grondig te bestuderen.”

De nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht werd gevraagd naar de stadionplannen van paars-wit. Coucke laat in een reportage van Pano, die woensdag wordt uitgezonden, een ballonnetje op voor drie opties: een nieuw stadion in Neerpede, een nieuw stadion elders in Brussel of een uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion.

"Die laatste optie zal het makkelijkst en het goedkoopst zijn,” aldus Coucke. Maar volgens Anderlechts burgemeester Eric Tomas (PS) is een voetbaltempel in Neerpede “onmogelijk”. Coucke zelf wil die piste nog niet afschrijven.

"We hoeven daarover geen oordeel te vellen,” zegt hij nog. “Ik geef mezelf een paar jaar de tijd om het stadiondossier grondig te bestuderen. Het lijkt me in elk geval geen optie dat we binnen tien jaar nog in een stadion voor 20.000 supporters spelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni