Coucke verkoopt KV Oostende pas echt binnen vijf jaar

© PhotoNews
| Omdat Peter Callant, de nieuwe eigenaar van KV Oostende, niet over voldoende middelen beschikt, werkte hij samen met Coucke een financiële regeling uit.

De verkoop van voetbalclub KV Oostende door Marc Coucke aan de West-Vlaamse verzekeringsmakelaar Peter Callant zou zich pas over vijf jaar echt voltrekken. Dat schrijft De Standaard vandaag. Pas dan zou de West-Vlaamse ondernemer zijn geld krijgen voor de aandelen van de club, zo'n vijftien miljoen euro.

Coucke moest - nadat hij Anderlecht had gekocht - zijn KVO-aandelen afstoten, maar de tijd om een koper te vinden, was beperkt. Daardoor kwam zijn oude vriend Peter Callant in beeld. Coucke vond dat die het juiste profiel had om voorzitter van KVO te worden, alleen ontbrak het de verzekeringsmakelaar aan financiële armslag.

Daarom werkte het duo volgens De Standaard een schema uit waarbij Callant de kustploeg over vijf jaar verkoopt. Het geld dat dan binnenkomt, komt in de zak van Coucke terecht. Voor de schulden die de club nog heeft openstaan bij Coucke, ongeveer 14,6 miljoen euro netto, zouden bankleningen worden aangegaan.

KBVB moet regeling nog aanvaarden

Het voetbalstadion, een investering van 20 miljoen euro, blijft eigendom van de toekomstige Anderlecht-voorzitter. Hij verhuurt het aan KVO voor 800.000 euro per jaar. Of de Belgische voetbalbond groen licht zal geven aan de constructie valt af te wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.