Coup de théâtre: Marc Coucke wordt nieuwe eigenaar van Anderlecht

Marc Coucke
© VTM
| Marc Coucke is met Anderlecht niet aan zijn proefstuk toe. De West-Vlaming heeft ook al eersteklasser KV Oostende in zijn portefeuille steken.

Anderlecht heeft met Marc Coucke een akkoord gevonden voor de overname van de club. Dat staat te lezen op de website van de club. Voorzitter Vanden Stock is een tevreden man. "Samen met de andere aandeelhouders biedt Marc Coucke de beste garantie op een succesvolle toekomst."

De Raad van Bestuur heeft alle ontvangen biedingen grondig bestudeerd. Na dit onderzoek heeft de raad van bestuur unaniem besloten om exclusieve onderhandelingen te voeren met de heer Marc Coucke. In het kader van dit akkoord blijven enkele aandeelhouders aan boord om de verankering van de club te verzekeren.

'Tevreden man'

Het doel blijft om de onderhandelingen af te handelen voor het einde van het jaar. Voorzitter Roger Vanden Stock is tevreden met de keuze voor Marc Coucke en de verankering met de vroegere aandeelhouders:

“Mijn vader, Philippe Collin en ik hebben ons leven gewijd aan RSC Anderlecht en hebben er heel veel voor terug gekregen op sportief, maar vooral op menselijk vlak. Ik ben trots op wat we samen met onze spelers, jeugd, trainers, medewerkers, vrijwilligers en supporters in al die jaren verwezenlijkt hebben. Een club als RSCA leiden brengt heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Ik ben ervan overtuigd dat het succes van deze club steunt op twee essentiële pijlers: vooruitziend beleid én stabiliteit van het bestuur."

Vier voorzitters in 110 jaar

In haar 110 jaar bestaan heeft deze club slechts vier voorzitters gekend. Tijdens die eeuw heeft de club echter nooit stilgezeten. Zowel sportief als financieel, menselijk en infrastructureel hebben we steeds stappen vooruitgezet. Met de middelen waarover we beschikten, hebben we altijd geprobeerd de beste spelers op te leiden en de beste spelers naar hier te halen.

Er wacht Anderlecht volgens de voorzitter heel wat nieuwe uitdagingen. "Zoals mijn vader het mij voordeed, wou ik op tijd de fakkel doorgeven, zodat ik zeker was dat RSCA in goede handen terechtkwam. Met andere woorden, in de handen van mensen die het goed voor hebben met de club, en die bovendien een langetermijnvisie hebben en de club de nodige stabiliteit kunnen bieden."

'Beste garantie op betekenisvolle toekomst'

Roger Vanden Stock is meer dan tevreden met de nieuwe eigenaars. "Zij bieden samen de beste garantie op een succesvolle toekomst, waarin Anderlecht het hoogste doel zal kunnen nastreven in België en een rol van betekenis zal blijven spelen in Europa.

De nieuwe eigenaars hebben me overtuigd dat ze écht begaan zijn met de toekomst van deze club, zijn jeugd, zijn spelers, zijn medewerkers en – zeker niet onbelangrijk – zijn supporters. Zowel hun sportieve visie als hun financiële draagkracht laten het beste verhopen.

Voorzitter Vanden Stock en de heer Coucke zullen vrijdag om 15 uur ter beschikking staan van de media. De club en de nieuwe eigenaar onthouden zich tot dan van alle commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?