Brussels schepen voor Sport Alain Courtois (MR) reageert in een videoboodschap op de heisa rond het Eurostadion. "Zelfs na dertig jaar lukt het niet om een nieuw stadion te zetten. Is er dan geen probleem in België? Dit land moet zich in vraag stellen", aldus Courtois.

Courtois heeft de gewoonte zijn publiek op geregelde tijdstippen toe te spreken in 'La Minute Courtois', een videoboodschap die je kan vinden op Youtube. Deze week ging een zichtbaar ontgoochelde Courtois in op het wegvallen van Brussel als gaststad voor Euro 2020. De reden: het uitblijven van het Eurostadion.

Volgens hem hebben de Vlaamse en federale regering boter op het hoofd. Zij lieten de Stad Brussel en het Brussels gewest vallen, ondanks zich eerder akkoord te hebben verklaard met een nieuw stadion op parking C.

Voor Courtois maakt het weinig uit of dat stadion er met privégeld komt of met publiek geld. "En of het nu in Brugge, Brussel, Aarlen of in Dinant staat, dat doet er niet toe. Als er maar een nieuw stadion komt!"

Een land dat op dertig jaar tijd geen nieuw stadion kan realiseren, moet zichzelf in vraag stellen, zegt Courtois. "De UEFA-secretaris-generaal zei me in augustus nog: België belooft ons al sinds 1987 een nieuw stadion. We zijn nu 2017, heeft België geen probleem?"

Courtois eindigt met een rode kaart voor dit land, dat de 2.200 voetbalclubs en de Rode Duivels in de kou heeft gezet.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Eurostadion, Alain Courtois, voetbalstadion, EK voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni