| Basic-Fit Brussels kreunt al jaren onder de slechte faciliteiten die het ter beschikking heeft.

Courtois juicht voorstel voor 'sportzaal op Heizelplateau' toe

GR
© BRUZZ
11/10/2018

Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR) heeft van een privébedrijf een aanbod gekregen om een sportzaal te bouwen aan de Heizel. “Het is de bedoeling dat Basic-Fit Brussels er zijn nieuw onderkomen vindt”, zegt Courtois aan BRUZZ. Of dit niet via een openbare aanbesteding moet beslist worden? "Iedereen kan een voorstel doen."

Alain Courtois (MR) brengt dit nieuws naar buiten, maar zegt tegelijk voorlopig nog niet te kunnen zeggen om welke privé-investeerder het gaat. “De naam van het bedrijf kan ik voorlopig nog niet bekendmaken. Maar ik juich hun voorstel wel toe, al heeft het nog een lange weg af te leggen. Het moet nog langs het college en ook het Gewest zal daarna zijn fiat moeten geven. Maar ik ben hoopvol”, zegt hij aan BRUZZ.

'Stad is niet betrokken bij voorstel'

De huidige sportinfrastructuur in onze hoofdstad is volgens de schepen dringend aan vervanging toe. “Op dit moment heeft een basketbalploeg als Basic-Fit Brussels een zaal die een club uit eerste klasse onwaardig is (de club speelt haar thuismatchen momenteel in Neder-over-Heembeek, red.). Dit initiatief kan daar verandering in brengen.”

De voorzitter van Basic-Fit Brussels, André De Kandelaer, zegt op de hoogte te zijn van het voorstel, maar ook hij houdt voorlopig de lippen stijf op elkaar.

Courtois geeft tot slot nog mee dat de Stad niet betrokken is bij dit ontwerp. Op de vraag of er voor de bouw van een nieuwe sportzaal geen openbare aanbesteding moet komen, laat de schepen weten dat "iedereen met een idee die dat wil zich kan aanmelden bij de sportdienst van de Stad".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport , Economie , Basic-Fit Brussels , Heizelplateau , Alain Courtois

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni