Crevecoeur wordt opnieuw coach van Brussels

© Brussels Basketball
| Serge Crevecoeur

Brussels heeft met Serge Crevecoeur een nieuwe trainer voor volgend seizoen aangesteld. Crevecoeur is een oude bekende en leidde de basketclub met succes tussen 2008 en 2016. Zo'n maand geleden gaf voorzitter De Kandelaer al toe aan BRUZZ dat er gesprekken waren tussen hem en Crevecoeur.

Crevecoeur zal bij de huidige nummer acht in het klassement de taak overnemen van Laurent Monier. Die wordt in 2018-2019 zijn assistent en technisch directeur van de jeugdploegen. Wim van Peteghem, de huidige assisent, doet het seizoen uit maar krijgt geen nieuw contract.

Crevecoeur wordt ook algemeen directeur naast voorzitter André Dekandelaer. Hij coachte Brussels al tussen 2008, toen het team nog in derde klasse speelde, en juni 2016. De Belg loodste de club van derde naar eerste klasse. Vorig seizoen schopte Brussels het onder hem zelfs tot in de finale van de play-offs, waarin Oostende te sterk bleek.

Na het succesvolle seizoen stapte hij over naar de Franse topklasser Pau-Orthez. Daar werd hij begin februari ontslagen, na tegenvallende resultaten.

Beluister hier het gesprek met voorzitter André De Kandelaer over Serge Crevecoeur in radioprogramma Sporting Flagey van 5 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?