Crisis bij derdeklasser Union nog niet achter de rug

© FM Brussel
10/03/2009
Er is nog geen oplossing voor de crisis bij derdeklasser Union SG na de uitval van technisch directeur Dario Marigo tegen de spelers. Een vergadering gisterenavond heeft geen uitweg geboden.

Union Saint-Gilloise is sinds enkele weken voor 65 procent in handen van Italiaanse investeerders en dat hebben ze geweten. De nieuwe technische directeur Dario Marigo, aangesteld door de Italitaanse investeerders, viel het voorbije weekend zwaar uit naar de spelers van Union.

Zowel tijdens als na de wedstrijd tegen Boussu Dour beledigde Marigo de spelers. Union verloor de wedstrijd met 1-5 en in de kleedkamer achteraf ging de technisch directeur verder wild tekeer. Trainer Roland Vanden Bosch werd daarbij volledig buiten spel gezet.

Vanden Bosch pikte de uitval niet en kondigde zijn vertrek aan. Of Vanden Bosch ook effectief vertrekt is nog niet duidelijk. Maandagavond werd er een spoedvergadering gehouden met de raad van bestuur. Marigo werd daarop zwaar op de vingers getikt voor zijn gedrag, maar het is afwachten hoe Vanden Bosch daarop reageert. "Het is nu afwachten wat Vanden Bosch, wat een zeer integer man is, hiermee gaat aanvangen," zegt Union-expert Francis Marissens. "Als hij opstapt zal dat niet alleen zijn en volgt volgens mij de hele technische ploeg hem. Op dat moment zit Union echt met grote problemen."

Union vecht momenteel voor het behoud van zijn plaats in de derde klasse en kan een trainingswissel nu wel missen. De spelers kregen een serieuse dreun te verwerken door de uitval van Marigo en zullen hem als vervangend trainer ook nooit aanvaarden, aldus nog Marissens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni