Crossing Schaarbeek en FC Ganshoren spelen uitwedstrijd in vijfde ronde Beker van België

20/08/2023
Updated: 21/08/2023 16.58u

Crossing Schaarbeek en FC Ganshoren kwalificeerden zich zondag voor de vijfde ronde van de Beker van België. Vooral de prestatie van Crossing was bijzonder. De ploeg uit de derde amateurklasse versloeg het twee reeksen hoger spelende KSK Heist met 4-2. Volgende zondag wacht beide Brusselse clubs een lastige uitwedstrijd om kwalificatie voor de zesde ronde af te dwingen.

Crossing maakte in een spectaculair duel korte metten met Heist-op-den-Berg, dat nog wel 0-1 voorkwam, maar diep in de tweede helft, na onder meer twee doelpunten van De Almeida, plots tegen een 4-1 achterstand aankeek. Een late tegentreffer van de ploeg uit de Kempen veranderde niets meer aan de uitkomst van het duel, 4-2.

Tussen FC Ganshoren en Zelzate, twee clubs uit tweede amateurklasse, stond het na negentig minuten 2-2. In de strafschoppenreeks bleven de Brusselaars het meest koelbloedig: 5-4.

Jette haalde het net niet van CS Onhaye. In het slot van een spannende wedstrijd werkte de ploeg uit de Ardennen de kansen beter af dan de Jettenaren: 2-3.

Na de afgelopen ronden in eigen stadion te hebben gespeeld wacht Crossing en Ganshoren nu een uitwedstrijd. Crossing reist zondag naar Stade Verviers, dat uitkomt in de tweede amateurklasse. Ganshoren treft in een buitenwijk van Charleroi RAS Monceau, dat in derde amateurklasse speelt, een reeks lager dus dan de ploeg uit Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Crossing Schaarbeek , RSD Jette , FC Ganshoren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni