Afgelopen weekend kende FC Brussels een cruciaal moment. De ploeg ontsloeg haar trainer Emilio Ferrera. En de dag nadien won de ploeg van GBA met 2-1. Die winst was welkom, de ploeg kon dit seizoen nog geen enkel punt pakken en bengelt helemaal onderaan het klassement. Maar toch lijkt FC Brussels sinds afgelopen weekend een hernieuwd optimisme uit te stralen. Over een paar dagen moet er al een nieuwe trainer zijn.

Voorzitter Johan Vermeersch zei dat er met Ferrera problemen waren op menselijk vlak. De slechte uitslagen van FC Brussels zouden dus niet aan de oorsprong van het ontslag liggen. Johan Vermeersch: "De spelers moesten van de toenemende druk verlost worden. Ik heb gewacht met het ontslag tot voor de wedstrijd, en met een goed gevolg." De spelers reageerden aanvankelijk met ongeloof op het ontslag.

Sportief manager Dimitri Mbuyu en hulp-trainer en fysical caoch Fréderic Renotte nemen de taak van interim-coaches over. Mbuyu: "Het moment van het ontslag was niet ideaal. Maar er was een conflict, een meningsverschil dat al langer aansleepte."

Sterker dan GBA
De opluchting was dan ook gemeend toen zondag FC Brussels sterker bleek te zijn dan GBA. Kristof Snelders maakte op de vijfde minuut al een overtuigend doelpunt. Na de wedstrijd waren de supporters van GBA behoorlijk gefrustreerd over hun verlies. Het kwam zelfs tot een handgemeen met de supporters van FC Brussels. Kristof Snelders, die vroeger bij GBA speelde, moest onder politiebegeleiding worden geëvacueerd.

De overwinning tegen GBA was belangrijk. Het was de laatste kans om in de strijd te blijven en aan de degradatie te ontsnappen. Speler Kristof Snelders: "Brussels is nog niet dood. We staan nog altijd op de laatste plaats, maar alles is nog mogelijk. De degradatie zal tot op het einde spannend blijven. Brussels kan zich nog altijd redden." FC Brussels heeft nog elf matchen te spelen, nog niets is dus beslist.

Nu wordt er een nieuwe trainer gezocht. Voorzitter Vermeersch bekijkt momenteel een aantal kandidaturen. Op het einde van de week wil hij een nieuwe trainer. De kans dat dat Franky Vanderelst wordt, is niet klein. Vanderelst is immers één van de kandidaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni