| Cynthia Bolingo.

Cynthia Bolingo kan mogelijk niet aantreden voor Cheetahs door kuitprobleem

© Belga
24/08/2023

Daags na haar vijfde plaats in de finale van de 400 meter op het WK atletiek in Boedapest oogde de Brusselse Cynthia Bolingo ontspannen. "Ik beleefde een goede avond, heb goed geslapen en heb deze ochtend wat tijd voor mezelf genomen. Maar de focus was er snel weer door het doel met de Cheetahs."

De reeksen van de 4x400 meter aflossing vinden zaterdagavond (19.55 uur) plaats. Carole Bam, de coach van Bolingo en de Cheetahs, gaf donderdagnamiddag te kennen dat Bolingo sinds de reeksen last heeft van de rechterkuit. Het betreft een blessure waar ze al vanaf de start van het seizoen mee kampt en die bij momenten opspeelt.

"Na de reeksen (op zondag, red.) ondervond ze weer hinder", zei Bam, die zich overigens niet echt zorgen leek te maken. "We hebben alles gedaan wat nodig was. Woensdagochtend was de kuit nog wat gespannen, maar het beterde naarmate de dag vorderde."

Het valt dus nog af te wachten of ze haar opwachting maakt bij de Cheetahs, aangezien ze het risico loopt de eventuele finale van zondag te missen als haar blessure verergert. Bam beklemtoonde dat de finale "het hoofddoel" is. Kwalificatie zou de Cheetahs een plaats garanderen op de World Relays in Nassau in de Bahama's, waar 14 van de 16 tickets voor de Olympische Spelen in Parijs te verdienen zullen zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni