Cynthia Bolingo kijkt ongeduldig uit naar wat 2023 te bieden heeft

© Belga
20/11/2022

Met een fantastisch einde 2022 in het achterhoofd, kijkt Cynthia Bolingo ongeduldig uit naar wat 2023 te bieden heeft. Het wereldkampioenschap atletiek in augustus in het Hongaarse Boedapest is het hoofddoel.

Bolingo liep in 2022 twee finales op het EK, eentje op de 400 meter en eentje op de 4x400 meter. Bovendien liep ze een nieuw nationaal record op de 400 meter tijdens de Memorial Van Damme.

"Zo'n seizoenseinde is uiteraard een extra bron van motivatie. Dat toont aan dat alles mogelijk is", verklaarde Bolingo zondag tijdens de stage van het BOIC in het Turkse Belek. "Ik kijk er enorm naar uit wat 2023 zal brengen. Ik moet hard werken om enkele zaken beter te doen, en controleren wat ik zelf onder controle heb."

Na een rijk een emotioneel jaar weet de Brusselse waar er nog verbetering mogelijk is. "Ik denk dat ik nog op alle vlakken kan verbeteren", lacht Bolingo. "Het belangrijkste is om nog regelmatiger te zijn op training en nog aandachtiger moet zijn om preventief blessures te voorkomen, zonder daarbij in paniek te schieten. Wat ik beter kan doen is meer op mezelf focussen en niet op wat andere doen".

Terwijl ze het EK indoor aan zich laat voorbij gaan, richt Bolingo zich op het WK in Boedapest in augustus. "Dat is het grote doel voor 2023 en we willen daar sterk presteren met de Cheetahs. Ook op individueel niveau wil ik het zo goed mogelijk doen. Ik wil me niet vastpinnen op een chrono, want dat zorgt voor extra druk. Ik zal gewoon mijn best doen en kijken waar me dat brengt, zonder dat ik met een gevoel van spijt zal moeten terugkijken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni