| Cynthia Bolingo op de Memorial Van Damme.

Cynthia Bolingo sprint naar zege op 400 meter op Memorial Van Damme

© Belga
08/09/2023
Updated: 09/09/2023 08.31u

Cynthia Bolingo is vrijdag naar de zege gesneld op de 400 meter tijdens de Memorial Van Damme. De nationale recordhoudster klokte met 50.09 haar tweede tijd ooit. "Ik geef mezelf een 9,5 op 10 voor dit seizoen", zei ze na afloop. Helena Ponette werd zevende in 51.87.

De tweede plaats ging naar de Nederlandse Lieke Klaver (50.16), de Amerikaanse Shamier Little (50.58) vervolledigde het podium.

Zowel voor, tijdens als na haar wedstrijd kreeg Bolingo enorm veel aandacht van het publiek. "Het verraste mij toch wel een beetje", zei ze daar na afloop over. "Ik heb héél veel handtekeningen moeten uitdelen, en hier buiten staat nog een horde mensen op mij te wachten. Al die ondersteuning doet wel deugd. In de laatste rechte lijn had ik gevoel dat ik er niet alleen voor stond, door alle aanmoedigingen."

Bolingo liep een dijk van een laatste rechte lijn. "Ik voelde dat ik dichter kwam op de anderen, en op het einde ook dat ik erover kon gaan", vertelde ze. "De afgelopen dagen is het nog wat spannend geweest met mijn kuit. Het was heel moeilijk om de 4x400 meter niet te kunnen lopen op het WK, maar ik ben blij dat ik hier wel aan de start kon verschijnen. Dit is te danken aan de geweldige mensen rondom mij: mijn mama, mijn coach, en mijn vriendinnen Nafi Thiam, Anne Zagré en Camille Laus."

Die Camille Laus liet zich in de mixed zone in Brussel overigens ontvallen dat Bolingo een twaalf op tien verdient voor haar wedstrijd. "Camille heeft altijd gelijk", antwoordde Bolingo daarop. "En voor mijn hele seizoen geef ik mezelf een 9,5 op 10. Ik streef altijd naar beter."

Eerder op de avond stond nog een 400m op het programma die niet tot het hoofdprogramma behoorde. De Française Amandine Brossier triomfeerde in 51.40, voor Imke Vervaet. Onze landgenote bleef in 52.00 negen honderdsten van een seconde boven haar persoonlijk record. Camille Laus werd zesde in 53.31, Kylie Lambert achtste en laatste in 54.84.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni