Brussels Aquatic Synchro Swimming (BRASS) is de enige synchroonzwemclub van de hoofdstad. Om hun naam en sport onder de aandacht te brengen, organiseren ze dit weekend voor de vijfde keer de Brussels Masters Meeting.

“Om het eenvoudig voor te stellen: synchroonzwemmen is dansen in het water,” vertelt Fanny Bouvry, trainster en medeorganisator van de Meeting. “Je moet zowel de zwemtechnieken onder de knie hebben als de souplesse en sierlijkheid van een danseres hebben. Elke training begint steevast met een zwemtraining. Het verschil met veel andere sporten is dat je niet zo snel vooruitgang boekt, maar het is wel zeer fascinerend. Zowel op sportief als op artistiek vlak.”

Deze combinatie kent nog niet zoveel succes in België. In Brussel is BRASS zelfs de enige club. Het gekende zwembadtekort maakt het voor hen extra moeilijk om beschikbaar ‘water’ te vinden. Daarom moeten ze hun trainingen noodgedwongen spreiden over drie zwembaden. Om wat uit de schaduw te komen en van zich te laten spreken, organiseren ze dit weekend terug hun Brussels Masters Meeting.

“Deze competitie is alleen voor twintigplussers. Ze worden onderverdeeld worden per leeftijdscategorie. Er doen zelfs zestigers mee. Het zijn vooral zwemsters die door omstandigheden niet meer op topniveau kunnen trainen, maar nog steeds op een uitstekend niveau aan synchroonzwemmen doen. Er doen ploegen uit zeven Europese landen mee, waarvan verschillende onlangs nog actief waren op het Europees kampioenschap en er zelfs medailles wonnen.”

Nieuwe leden aantrekken
“We verwachten een tweehonderdtal zwemmers. Dat aantal blijft elk jaar groeien. Onze competitie wordt steeds bekender en is een vaste afspraak geworden. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen, de toegang is gratis. Indien ik een discipline moet aanraden, zou ik het ploegenballet kiezen. Dat is het spectaculairst en zal op zaterdagmiddag en zondagvoormiddag te zien zijn. We hopen dat we met dit evenement nieuwe leden kunnen aantrekken. Wie geïnteresseerd is, kan het vanaf mei eens komen proberen. Het enige dat je moet kunnen, is zwemmen. De rest leren we wel aan.”

Meer informatie op ebrass.be/brussels-masters-meeting-2014

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni