| Dante Vanzeir.

Dante Vanzeir houdt opties open: 'Moeilijk te zeggen of ik bij Union blijf'

AD
© BRUZZ
27/12/2022

Union won gisteren met 3-0 van KV Oostende en belandt met 39 punten op de tweede plaats in het klassement van de Jupiler Pro League. Dante Verzeir speelde een sterke match en trapte zijn negende goal van het seizoen binnen, maar hintte in een interview na de wedstrijd dat hij zijn opties openhoudt. Tegen RTBF zei de centrumspits dat het “moeilijk te zeggen is” of hij aan het eind van de transferperiode nog steeds voor Union zal spelen.

“Het was een moeilijke wedstrijd," zei Dante Vanzeir maandag tegen RTBF. "We waren geduldig, we wisten dat Oostende niet in staat zou zijn om de hele wedstrijd lang veel druk te zetten. Na de penalty lag het spel meer open en daar hebben we van geprofiteerd. We hebben veel vooruitgang geboekt. Vorig jaar hadden we die ervaring nog niet, toen wilden we alleen maar scoren waardoor we achterin soms te veel risico’s namen. Dit jaar ging het beter, bovendien is het ons gelukt om overal gevaar te creëren."

De drie punten kwamen op het juiste moment voor Union, dat na de lange interlandbreak en vlak voor een zwaar programma (Anderlecht, Gent en Antwerpen) de draad weer probeert op te pikken: "We gaan een moeilijke periode tegemoet, we moeten geconcentreerd blijven.”

Vanzeir speelde een sterke match en trapte in de blessuretijd zijn negende doelpunt van het seizoen binnen. De centrumspits is ongetwijfeld gewild na zijn sterke start van het seizoen. Dat liet hij ook zelf subtiel weten in een interview met RTBF: "Of ik aan het eind van de mercato nog bij Union zal spelen? Dat is moeilijk te zeggen..."

Vanzeir heeft nog een contract tot midden 2024, met een cluboptie voor 1 jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni