De Gordel viert 25ste editie feestelijk

© FM Brussel
13/06/2005
Op zondag 4 september wordt er in de rand rond Brussel weer lustig gefietst op De Gordel. Het fietsevenement zet traditiegetrouw de eerste zondag van september het Vlaams karakter in de rand rond Brussel in de kijker. De Gordel viert dit jaar haar 25ste editie en dat wordt feestelijk gevierd.

Om de 25ste verjaardag van De Gordel te vieren wordt de editie van dit jaar in een feestkleedje gestoken. "Op deze feesteditie zullen wij een aantal slotconcerten geven en hebben we de parcours vernieuwd en er echte feestparcours van gemaakt. In totaal zal er uit 26 fietstochten gekozen kunnen worden," zegt algemeen coördinator Luc Peirlinck. Vorig jaar verwelkomde De Gordel zo'n 87.000 fietsers, dit jaar hoopt de organisatie de kaap van 90.000 deelnemers te bereiken.

Nieuw dit jaar zijn de speciale parcours voor mensen met een handicapt. Voor hen werden er twee aangepaste parcours uitgestippeld. De getrainde fietsers kunnen hun energie op 4 september kwijt op een parcours van 140 kilometer waarin elementen uit de Ronde van Vlaanderen verwerkt zullen zitten. Deze tocht voor gevorderden start in Dilbeek en in Oudenaarde.

Maar De Gordel voorziet ook een aantal kortere parcours met rustpunten onderweg. "De fietstocht van 50 kilometer in Dilbeek stopt in het provinciaal proefcentrum. Om op krachten te komen krijgen de deelnemers daar een bakje aardbeien. En de fietstocht van Sint-Genesius-Rode loopt langs het provinciedomein van Huizingen waar u tussendoor kunt gaan zwemmen om van de inspanningen te bekomen," aldus Peirlinck.

Tijdens deze feesteditie zal de dorst met een speciaal gebrouwen Gordelbier gelest kunnen worden. Vier slotconcerten van telkens een uur op verschillende locaties sluiten de feesteditie van De Gordel af. Er zijn optredens van Clouseau (Sint-Genesius-Rode), Belle Perez (Zaventem), Wim Soutaert (Overijse) en Will Tura (Dilbeek).

:: De Gordel, zondag 4 september. Meer info op de website

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni