Deadline voor overname Anderlecht niet bindend

Godfried Roelant
11/12/2017
constantvandenstockstadium.jpg

| De Belgische recordkampioen moet in totaal zo'n 30 miljoen euro zien weg te werken, waarvan 20 miljoen tegen het einde van dit seizoen.

Eind december wordt er een beslissing verwacht in het overnamedossier rond voetbalclub Anderlecht. Al kan de deadline nog worden verschoven naar volgend jaar. Wie het wordt blijft voorlopig gissen, maar de nieuwe eigenaar krijgt er wel een schuldenberg van om en bij de 30 miljoen euro bij.

‘Voldoende tijd nemen voor complex dossier’

De deadline eind december lijkt wel niet definitief. “Het is een complex dossier en daar moet voldoende tijd aan besteed worden. Als we er op het einde van de maand niet uitkomen dan kan het zijn dat we pas volgend jaar tot een akkoord komen”, zegt woordvoerder van Anderlecht David Steegen aan BRUZZ.

"Als we er op het einde van de maand niet uitkomen, dan kan het zijn dat we pas volgend jaar tot een akkoord komen"

David Steegen, woordvoerder RSC Anderlecht

De nieuwe eigenaar zal in ieder geval moeten beschikken over voldoende nulletjes op de bankrekening. Het Nieuwsblad maakte vandaag bekend dat de Brusselse club een schuldenberg torst van om en bij de 30 miljoen euro.

Nog 20 miljoen weg te werken dit seizoen…

Op de jaarrekening van de club prijkt een totaal aantal schulden van 59,8 miljoen euro, wat een verdrievoudiging is ten opzichte van het vorige seizoen. Om tot een correcte beoordeling van de schuldpositie te komen, is het wel belangrijk om tegenover de schulden ook de vorderingen te plaatsen. Dat is het geld waarop Anderlecht dit seizoen nog mag rekenen.

De kortlopende vorderingen zijn enorm gestegen, van 17,6 naar 39,1 miljoen euro. Dat heeft de club te danken aan het geld dat binnenloopt van uitgaande transfers. Alleen al de transfer van Youri Tielemans naar Monaco leverde Anderlecht zo’n slordige 25 miljoen op. Toch is de duurste transfer uit de clubgeschiedenis en het vertrek van andere sterkhouders als Dennis Praet en Steven Defour niet voldoende om de schuldenberg volledig weg te werken.

… en 10 miljoen op lange termijn

En dan zijn er ook nog de zogenaamde langlopende schulden, die verdubbeld zijn van 4,9 tot 9,8 miljoen euro. Dat zijn schulden die Anderlecht niet dit seizoen, maar in de seizoenen hierna moet afbetalen. Daarbij horen onder meer leningen aan de bank, ­persoonlijke leningen en schulden aan handelaars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Wouter Vandenhaute, Voetbal, Paul Gheysens

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni