Debuut Kompany dan toch niet achter gesloten deuren

© Photonews
| Bengaals vuur in het Anderlechtvak op Sclessin.

Het Belgisch Arbitragehof (BAS) heeft beslist dat Anderlecht zondag tegen Oostende gewoon publiek in het stadion mag toelaten. De straf die het kreeg na de staking van de wedstrijd tegen Standard werd omgezet tot voorwaardelijk.

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport geeft daarmee Anderlecht zijn zin: het debuut van Vincent Kompany hoeft niet plaats te vinden achter gesloten deuren. Alleen indien de club in de komende drie jaar nog eens in de fout gaat, wordt de sanctie van de match achter gesloten deuren actief.

De topper tussen Standard en Anderlecht op 12 april moest worden gestaakt nadat projectielen uit het vak met bezoekende fans waren gegooid. Paars-wit kreeg daarvoor een 5-0 nederlaag, een boete van in totaal 6.000 euro, waarvan 1.000 uit een voorwaardelijke straf, een verplichte sensibiliseringscampagne en op de koop toe ook nog een match achter gesloten deuren. Bij dat laatste kon de club zich niet neerleggen en daarop trok het naar het BAS.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?