Brussels_Equestrian_Masters

| Dit jaar zullen er geen paardenraces gehouden worden in Ter Kamerenbos en het Zoniënwoud.

Derde editie Brusselse paardenraces uitgesteld

ML
© BRUZZ
30/07/2018

De derde editie van de Brusselse paardenraces in Ter Kamerenbos en het Zoniënwoud wordt uitgesteld naar 2019. Concurrerende evenementen in Italië en Groot-Brittannië kwamen onverwacht met aantrekkelijke voordelen waar de Brusselse organisatie niet tegenop kan.

Op 10 en 11 augustus zouden de Brussels Equestrian Endurance Masters (BEEM) plaatsvinden in Ter Kamerenbos en het Zoniënwoud. Op de site van het evenement staat echter te lezen dat de derde editie met een jaar wordt uitgesteld en in de zomer van 2019 zal plaatsvinden.

Een week voor en na het evenement vinden er gelijkaardige races plaats in respectievelijk Italië en Groot-Brittanië. Normaal vormen gelijkaardige evenementen geen probleem, ware het niet dat beide evenementen vorige maand onverwacht met grote financiële voordelen voor de deelnemers op de proppen kwamen.

Prijzengeld voor iedereen

Dankzij ongelimiteerde sponsoring uit het Midden-Oosten is inschrijven voor beide races volledig gratis. Daarbovenop krijgt iedereen, eerst of laatst, een geldprijs aan de meet. "Dat zijn aanbiedingen waar wij niet tegenop kunnen", aldus Pierre Arnould, organisator van de BEEM .

De organisatie van de BEEM kost zo'n 350.000 euro en wie wil deelnemen betaalt tussen de 200 en 400 euro, afhankelijk van de afstand. Om uit de kosten te komen, moeten er minstens 250 ruiters deelnemen. Momenteel staat de teller slechts op 50, waardoor de organisatie heeft besloten de races te annuleren.

De derde editie van het evenement zal plaatsvinden in de zomer van 2019, maar een exacte datum is er nog niet. "De kalender wordt elk jaar opgesteld in september", zegt Arnould. "We gaan erop toezien dat de concurrentie volgend jaar geen bedreiging meer zal vormen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni