Zondag verzamelden meer dan 2000 lopers voor de Brusselse Ekiden. Deze loopwedstrijd waarbij in ploeg een volledige marathon gelopen wordt, werd al voor de 3de keer georganiseerd.

"Het is een aflossingsmarathon waarbij ploegen van zes lopers de volledige marathonafstand overbruggen. Eén van hen loopt 5 km, een de volgende 10, dan weer 5, 10, 5 en 7 kilometer. Er staan vandaag 355 ploegen aan de start, zowel toplopers als joggers. Het is een echte succesformule", zegt organisator Christophe Impens.

Een succesformule voor zowel recreatieve als professionele lopers dus. Toch bleek het voor geen van beiden een makkelijke wedstrijd.

"Het is een erg mooi maar erg zwaar parcours: er was veel tegenwind en er zijn meerdere hellingen waardoor het moeilijk is om een gemiddeld tempo te lopen", aldus Tom Van Hooste, loper bij het winnende team.

Het idee van deze ploegenmarathon komt overgewaaid uit Japan. Het was voor vele lopers ook een unieke gelegenheid om met enkele sportieve vrienden de piste van het het Koning Boudewijn stadion uit te proberen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni