Deschacht daagt niet op voor training B-kern

© PhotoNews
| Is dit fin de carrière voor 'Ollie' Deschacht?
Updated: 15-02-2018 - 13:39

Anderlecht-verdediger Olivier Deschacht heeft zich vandaag ziek gemeld voor de training van de B-kern, waarnaar hij sinds gisteren tijdelijk verwezen is. Deschacht stak gisteren al de hand in eigen boezem en zei te willen knokken voor zijn plaats in de eerste ploeg, maar de geruchtenmolen draait volop als zou de hondstrouwe verdediger overwegen er de brui aan te geven.

Olivier Deschacht
© PhotoNews
| Olivier Deschacht.

Verschillende media melden dat Deschacht vandaag niet op de afspraak was voor de training van de B-kern van Anderlecht.

Gisteren werd Olivier Deschacht verwezen naar de B-kern wegens een te negatieve houding. "Ik ben inderdaad te negatief geweest, dit is mijn eigen schuld", reageerde Deschacht kort.

De verdediger zei ook dat hij hoopt snel zijn plaats in de A-kern te heroveren, maar stuurt vandaag dus wel zijn kat naar de training van de B-kern. Officieel is de verdediger ziek, maar er lijkt meer aan de hand. Zo is volgens Het Nieuwsblad in de entourage van de speler te horen dat Deschacht overweegt er de brui aan te geven.

Op de wekelijkse persbabbel donderdag verklaarde Anderlechtcoach Hein Vanhaezebrouck dat er nooit een probleem is geweest tussen hem en Olivier Deschacht. "We zijn niet over één nacht ijs gegaan met deze beslissing", klonk het. "Dit is geen beslissing van de coach alleen, maar van de spelers, de staf én de directie. Gewoon omdat de feiten dusdanig waren dat de groep niet meer normaal kon functioneren."

Morgen jarig

Deschacht, die over twee dagen zijn 37ste verjaardag mag vieren, is in het Constant Vanden Stock-stadion een clubmonument. Na zijn jeugdopleiding in Brussel te hebben voltooid, maakte hij in december 2001 zijn officieel debuut voor paars-wit. Sindsdien kwam de linksachter tot liefst 596 wedstrijden voor Anderlecht.

Ook dit seizoen bleef hij belangrijk met 21 officiële optredens. De Oost-Vlaming, in het verleden goed voor twintig caps bij de Rode Duivels, veroverde met Anderlecht acht landstitels, zeven Supercups en één Beker.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?