Dessy is de nieuwe trainer van FC Brussels

© FM Brussel
06/07/2009
De kogel is door de kerk. Christophe Dessy wordt de nieuwe trainer van FC Brussels. Philippe Saint-Jean treedt aan als technisch directeur.

Net voor start van de trainingen voor het nieuwe seizoen - die vandaag van start gaan - heeft tweedeklasser FC Brussels opnieuw een trainer. Christophe Dessy - tot voor kort technisch directeur van AEC Bergen - tekende een contract voor één jaar bij de Brusselaars met de optie voor een bijkomend seizoen.

Het heeft lang geduurd voor FC Brussel de naam van een nieuwe trainer had. Naast Dessy deden nog twee andere namen de ronde. Voorzitter Johan Vermeersch had aanvankelijk zijn oog laten vallen op Philippe Saint-Jean, maar die was niet beschikbaar voor de job van hoofdtrainer. Jean-François De Sart was een andere kandidaat, maar hij verkoos de zekerheid van zijn functie bij de Belgische beloften.

Philippe Saint-Jean wordt opgepikt als technisch directeur van de tweedeklasser. Saint-Jean is nog steeds verbonden aan Futurosport en zal dus niet voltijds bij FC Brussels aan de slag kunnen. Hij zal zich bezighouden met onder andere het opstellen van de trainingsprogramma's, het organiseren van de stages en de rekruteringen.

Opvallend is dat FC Brussels op lange termijn wil denken en veel inzet op zijn jeugdwerking. Voor de titel mee strijden zal er bijgevolg niet inzitten dit jaar, zegt hulp- en keeperstrainer Patrick Nys. "Dat is iets waar we dit jaar nog niet op mogen hopen, maar waar we de komende jaren naar toe moeten werken. We willen elk jaar enkele jeugdspelers laten doorstromen en hopen op enkele uitschieters. Het is de bedoeling om de toppers te laten meedraaien en in de topwedstrijden voor uitschieters te zorgen."

Vanuit die opzet werden Patrick Tairet en Patrick Wachel aangetrokken als trainer van respectievelijk de jeugdschool en de beloften.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni