Luc Devroe Marc Coucke

| Marc Coucke en Luc Devroe in het stadion van Olympique Marseille.

Deur naar Anderlecht staat wagenwijd open voor Luc Devroe

TDN
© BRUZZ
01/03/2018

Het wordt al een tijdje algemeen aangenomen, maar officieel is de overgang van sportief directeur Luc Devroe naar RSC Anderlecht nog altijd niet. Dat lijkt echter slechts een kwestie van tijd. Met Hugo Broos, nog een Anderlecht-coryfee, heeft KV Oostende al een opvolger voor Devroe beet.

Hugo Broos, die een rijkgevulde spelers- en trainerscarrière bij Anderlecht achter de rug heeft, vormt de ideale pasmunt. Nu de positie van sportief directeur bij KV Oostende ingevuld is, kan Luc Devroe in het zog van Marc Coucke naar Anderlecht trekken.

Jo Van Biesbroeck, operationeel manager bij Les Mauves, bevestigde gisteren in Sport/Voetbalmagazine dat de overgang van Devroe "een zekerheid" is. De enige die zijn transfer naar Anderlecht nog in de weg staat is Herman Van Holsbeeck.

De huidige manager van RSCA lijkt niet zomaar een stap opzij te willen zetten. Coucke moet nog praten met Van Holsbeeck en beweert nog niets beslist te hebben, maar in het huidige organigram is geen plaats voor twee sportief directeurs. De facto betekent de keuze voor Devroe dan ook de uitgang voor Van Holsbeeck.

Coucke gaf zondag in de spektakelrijke thuiswedstrijd tegen Moeskroen al een duidelijk signaal over de invulling van de managerpost. Bij zijn blijde intrede in het Astridpark zat Devroe vlak naast de nieuwe voorzitter. Van Holsbeeck zat een eindje verderop in de eretribune naast de verguisde spelersmakelaar Mogi Bayat.

Luc Devroe Herman Van Holsbeeck

| Luc Devroe en Herman Van Holsbeeck.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Marc Coucke, Luc Devroe, Hugo Broos, KV Oostende, RSCA, RSC Anderlecht

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni